Megjelent az Illetve Zenekar Elszórt szavak című nagylemeze

megjelenés:
2024-03-05 15:54:09

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 259

Az Illetve Zenekar Elszórt szavak című nagylemeze 2024.02.15-től vált elérhetővé minden digitális felületen. Azóta a lemezbemutató koncertet is nagy sikerrel megtartották február 22-én  7Gödör Underground Klubban. A lemezt két évig szívvel-lélekkel készítette a zenekar, 2022. novemberében már egy dal, a Pánikjárat kislemezként, mintegy előfutárként megjelent és klippel együtt debütált, a Lángoló zenei oldalon, majd a Petőfi Tv FRISS című műsorában is lehetőséget kaptak a bemutatásra. Akkor már elkezdődtek a lemez előkészületei és felvételei, majd hosszas és gondos munka eredményeként idén februárban készült el végleges formájában.

 A lemez hét dalt tartalmaz és ismét feszegeti a mentális lét, illetve a szívügyek, valamint a mindennapi dilemmák által felgyűlt feszengések és feloldódások határait. Egyszer teljesen kitárulkozva tükrözi és mutatja meg, hogy szeretni nem szégyen, majd a következő dalban egy meghitt hangulatban fekszik el a szerelem ölében. Ugyanakkor megkörnyékezi a teljes összeomlás és felemelkedés állapotát is. Van benne tangó, funky, rock, keringő és a szokásos hangzásvilág, amelyet a fuvola, szaxofon és a melodika tarkít a szürreális utazások közepette.


Az album szövegei itt.



 

„A zenekar 10 éves pályafutásának lenyomata ez a hanganyag. Ahogy teltek az évek, úgy fejlődtünk együtt a dalokkal mi is. Merészebb hangzásokat, és dalszerkezeteket próbáltunk ki és a régebbi dalaink is már-már teljesen új formában hangzanak el a koncerteken. ”- írja Márkus Rita a zenekar vezetője, énekese és dalszöveg írója.

A nagylemezt a Record Low Stúdióban rögzítették, a felvételt és a keverést Puha Szabolcs készítette.(www.recordlowstudio.com) A borító Angliából érkezett a zenekar egy kedves zenész barátjától, Nównøis-tól,aki megálmodta azt a dalok és az ismertség alapján.(www.nownois.com) A terjesztést pedig a Grund Records kiadó vette kézbe. (www.grundrecords.hu)


A lemez minden dalához szöveges videókat készített a zenekar, amelyet az Illetve youtube csatornáján lehet megtekinteni.


Link:

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCiJfPfsq0LRm3-qKb25vbnw

Tagok:

Márkus Rita - ének, szöveg, ütős hangszerek

Surán Anita - fuvola, vokál

Ambrus Lehel - klarinét, szaxofon

Szalai János - gitár, dalszerzés

Drexler Róbert - basszusgitár

Czimbuli Zsolt - dob

 

 

Linkek:

Facebook: https://www.facebook.com/illetve/

Instagram: https://www.instagram.com/illetvezenekar/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCiJfPfsq0LRm3-qKb25vbnw

Spotify: https://open.spotify.com/artist/4mHfLfC2HfN4vPHuQiPA8b

 


 

Fotó: Illetve zenekar

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i