Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen

megjelenés:
2024-05-02 08:13:15

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 85

Szólókarrierje újabb különleges mérföldkövét mutatja be május 19-én Anneke van Giersbergen: a Heavy Strings turné keretében többek között Maiden, Sabbath és Guns klasszikusokat ad majd elő félig akusztikus, vonósnégyessel és zongorán kísért hangszerelésben. A Gathering egykori énekesnője a MOM Kult színháztermébe várja az érdeklődőket.


A holland Anneke van Giersbergen igazán színes énekesi karriert tud maga mögött. A Gathering zenekar élén vált ismertté, azóta pedig szóló énekesként tevékenykedik nagy sikerrel.


Anneke egyszer elmondta, hogy fiatal korában a bátyja ismertette meg vele a heavy metal zenét: 


„Gyerekként főleg popzenét hallgattam, Barbra Streisand és Kate Bush is a kedvenceim között volt. De mindez megváltozott, amikor a bátyám, Jos megmutatta nekem rock és heavy metal kedvenceit. A himnusz-szerű dalok és az erőteljes vokálok, no meg a sötét hangulat rögtön magával ragadott, és igazi metalossá tett.”


A többi pedig már történelem. Néhány éve aztán – a Metallica 40. születésnapja alkalmából – Anneke egy vonósnégyes kíséretében adta elő a Nothing Else Matters-t. A Ruud Peeters által megszervezett felállásban olyan jól sikerült az előadás, hogy hamar megszületett az együttműködés ötlete, amiből kialakult a Heavy Strings Tour: a koncerteken Anneke félig komolyzenei hangszerelésben adja elő kedvenc heavy metal dalait, sok más sláger mellett.
A programban szerepelnek Guns N’ Roses, Scorpions, Black Sabbath, Iron Maiden és Foreigner dalok, de persze Anneke kedvenc zenekara, a Mastodon sem marad ki. Zenész társaival Anneke teljesen új köntösbe öltözteti ezeket a klasszikusokat: az énekesnő mellett Ruud Peeters zongorán, Joanna Czaj és Eweline Peeters hegedűn, Paloma Ortas brácsán és Stanislav Degtyarev csellón játszik majd; ők négyen egyébként Magic Strings néven zenélnek együtt. Itt láthatunk egy ízelítőt.


A hollandiai fellépések után most Európát is bejárják ebben a felállásban. Budapestre május 19-én érkeznek, és a MOM Kult színháztermében játszanak majd. Jegyek korlátozott számban még kaphatók.


A CONCERTO Music bemutatja: Heavy Strings Tour

2024. május 19., vasárnap 19 óra

Budapest, MOM Kult

Anneke van Giersbergen koncert

Belépő: ülőjegyek 9.900, 11.900, 13.900 Ft

Jegyek kaphatók a https://tixa.hu/anneke-momkult-2024 oldalon.


Kapcsolódó weboldalak:

https://concerto.hu/

https://www.annekevangiersbergen.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts/

https://www.facebook.com/events/199170906524580 

Fotók: Anneke van Giersbergen

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i