Dömösön rendezik meg az idei Szelávi! Fesztivált

megjelenés:
2024-05-04 14:17:10

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 43

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szelávi! Fesztivált, amelynek helyszíne idén a Dunakanyarban található Dömös lesz. Mások mellett a Platon Karataev, a Lázár tesók, a Mordái, a Konyha, a Lóci játszik, valamint Henri Gonzo és a Papírsárkányok is fellép május 31. és június 2. között.

 

A fesztivál a koncertek mellett irodalmi programokkal és beszélgetésekkel, workshopokkal, kirándulásokkal is várja az érdeklődőket.


A koncertek két helyszíne a Pajta Pódium és a Szelávi! Színpad. A nyitónapon, május 31-én elsőként Leskovics Gábor (Lecsó), a Pál Utcai Fiúk frontembere zenél, őt a Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) által alkotott Aranyakkord követi, majd az este folyamán a Lázár tesók, a Mordái, végül Fodor Máriusz egyszemélyes elektronikus projektje, a Superflake ad koncertet.


Június 1-jén szombaton Temesi Blanka akusztikus koncertje nyitja a programot, utána a Konyha zenekar, majd Sallai Laci énekes-dalszerző lép színpadra, este pedig a Lóci játszik, a Savages y Suefo dj-producer duó, végül a Hét Hat Club táncháza várja a közönséget a Dunakanyar mesés környezetében.


A fesztivál vasárnapi zárónapján Szesztay Dávid (Kiscsillag, Santa Diver) lesz az első fellépő a dömösi Duna-parton, utána Agócs Márton és Fejér Mihály, azaz az Aurevoir. frontszekciója jön egy akusztikus koncerttel. Az estébe hajló részben Henri Gonzo és a Papírsárkányok zenél, szintén akusztikus műsorral jelentkezik Ohnody, majd a Szelávi!-t a Platon Karataev zárja.


A szabadságot és az élet szeretetét hirdető fesztiválon nem csak a színpadon fog szólni a zene, hiszen lesznek akusztikus gitáros minikoncertek, esténként pedig Open Mic keretein belül kapnak bemutatkozási lehetőséget a vállalkozó kedvűek.


Szombaton és vasárnap délelőtt és a kora délutáni órákban a fesztiválozók jógaórán vehetnek részt, szervezett kirándulásokon fedezhetik fel a környék számos természeti csodáját, de kenuzhatnak is. Lesznek továbbá kézműves workshopok, zöld foglalkozások, és előadásokon lehet tanulni az erdőkről.


Kitelepül a fesztiválra mások mellett a Pilisi Parkerdő, és a Jane Goodall Intézet is: elhozzák Dömösre azt a fotókiállítást, amelyet Jane Goodall veszprémi látogatásának apropóján állítottak össze. A fesztiválozók természetvédelmi játékokat is kipróbálhatnak a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársaival.

 

 Fotó: illusztráció/Freepik

 

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i