Tizenöt helyszínen vár Zenélő Budapest ingyenes koncertsorozat

megjelenés:
2024-07-06 12:40:02

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 30


Tizenöt szabadtéri helyszínen 60 ingyenes koncerttel várja az érdeklődőket péntektől a tizedik évadát ünneplő Zenélő Budapest programsorozat.


Július 5. és augusztus 16. között a Budavári Palotanegyed négy helyszínén, a Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren, a Műcsarnok oszlopcsarnokában és a Kossuth téren várják a zene rajongóit.


A Várkert Bazár Gloriettjében és a Budai Vár Savoyai teraszán a huszárruhás rézfúvósok reneszánsz és barokk zenei műsora kap helyet.


A Budavári Palotanegyedben a nemrégiben megújult Csikós udvarban és Karakas pasa tornyánál vonós és fúvós kisegyüttesek lépnek fel, valamint a Campanelli harangjáték együttes virtuóz fuvolaszóval kiegészült előadását és Káldi Kiss András operaénekes és a Con Fuoco kvartett magyar romantikus műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.


A Műcsarnok oszlopcsarnokánál a Zenélő Budapest péntekenként mutatja be szaxofonkvartett-sorozatát Klasszikusok modern feldolgozásban címmel. Szombatonként afrikai tradicionális zenével, virtuóz kürt kvartettel és jazzfeldolgozásokkal is találkozhat a közönség. Vasárnap délelőttönként pedig a 20. század elejének békebeli korszakát idézi meg a Capriccio vonósnégyes. Mozart, Schubert, Csajkovszkij művei mellett az argentin tangó dallamai is felcsendülnek.


A Hegyvidéki Kulturális Szalon előtti téren péntek esténként többek között fellép Lantos Zoltán hegedűművész indojazz improvizációival, a Götz Saxophone Quartet Blue Rondo című műsorával, valamint Manuel Betancourt mexikói énekes Sebastian Ramirez zongoraművésszel, akikkel a latin- és dél-amerikai zenei világában kalandozhat a közönség.


Szombat délelőttönként gyerek és családi programok várják az érdeklődőket: Götz Nándor 2019 óta tervez óriás közösségi hangszereket, amelyeket a Zenélj velünk! című interaktív program keretében lehet kipróbálni, majd ezt követően a Campanelli harangjáték együttes mesekoncertje hangzik el.


A Tér-Zene koncertsorozat meghívottjaként idén is visszatér a Zenélő Budapest a Kossuth térre, olyan művészek fellépésével, mint Szenthelyi Krisztián bariton, Demeniv Mihály harmonikaművész és Faludi Judit Liszt-díjas csellóművész.


A Zenélő Budapest évadzáró eseményének augusztus 10-én a Millenáris Széllkapu ad helyet: az egész napos műsor minden korosztály számára kínál zenei programot, a hangulatkoncertek mellett számos távol-keleti világzenei újdonság mutatkozik be. Zárásként Micheller Myrtill és Pintér Tibor voice-guitar duója és a Götz Saxophone Quartet ad közös koncertet.


Az idei program a Nemzeti Kulturális Alap, a Hegyvidék Főutcája Egyesület, a Szerencsejáték Zrt. és a Budavári Palotanegyed támogatásával valósul meg.

 

Fotó: Zenélő Budapest

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i