Színházi előadásokat és koncerteket rendeznek a szegedi városháza udvarán

megjelenés:
2024-07-13 14:38:24

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 72


Színházi előadásokkal és koncertekkel várják a közönséget a szegedi városháza udvarán, ahol idén is megrendezik a Nyári Színházi Esték és a Muzsikáló Udvar címet viselő programsorozatot.

 

A szegediek részben a kultúra miatt érzik a várost otthonosnak, ugyanakkor a település színházi és zenei életében számos olyan érték létezik, melyért önmagában is érdemes a városba látogatni.


A városháza kiváló akusztikájú, neobarokk udvarán Vaszy Viktor kezdeményezésére 1970-ben a Szabadtéri Játékok kísérőrendezvényeként szerveztek először zenei, majd színházi rendezvényeket.


Janikovszky Éva darabjának szereplői nyaralásról, munkáról, gyereknevelésről, háztartásvezetésről, vendégeskedésről mesélnek A lemez két oldala című darabban. A július 18-i előadáson Kovács Patrícia és Urbanovits Kriszta, valamint Csonka András és Inotay Ákos lépnek színpadra.





A Muzsikáló Udvar sorozatában július 24-én a próza és zene, Eszterházy Péter és Örkény István írásai kapcsolódnak össze Mácsai Pál és Máté Gábor, valamint Lukács Miklós cimbalomművész előadásában.


A Solis Consort 2019-ben alakult azzal a céllal, hogy korhű módon, eredeti hangszerekkel és énektechnikával szólaltassák meg a barokk és a reneszánsz műveket. Július 27-i, Amiről csak a csillagok tudnak című koncertjükön olyan művek - mások mellett Monteverdi, Vivaldi és Purcell szerzeményei - hangzanak el, melyek témájukban és hangvételükben is az estéhez, éjszakához kapcsolódnak.


Az opera műfaja évtizedek óta elmaradhatatlan része a Muzsikáló Udvar programjának. A július 29-i esten Rost Andrea, Kálnay Zsófia, Ninh Duc Hoang Long, Kelemen Zoltán, valamint Borbély Jácint a többi közt Mozart, Rossini, Leoncavallo, Donizetti, Puccini és Verdi műveiből énekel részleteket.





Július utolsó napján a hangszerek nélküli, énekelt popzene magyar szereplője, a Fool Moon koncertje zárja a sorozatot. A szegedi együttes ez alkalommal válogatott acapella dalokat, slágereket ad elő.


További események itt.





Fotók: IH Rendezvényközpont 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i