Solére megalkuvást nem tűrő zenével ragyogja be deresedő, őszi hétköznapjainkat

megjelenés:
2024-10-14 07:31:11

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 28

A hazai popzene forradalmi énekesnője-dalszerzője Solére egy vadiúj, megalkuvást nem tűrő zenével ragyogja be deresedő, őszi hétköznapjainkat. Az Unom már című felvétel egy kortárs óda a keretekhez és a nemet mondáshoz való jogunkhoz, mely élőben először legutóbbi nagylemezének bemutató koncertjén hangzik el október 19-én, egyben idei, utolsó önálló budapesti show-ján utoljára is.


Hallgasd meg itt.

 

Intenzív hónapjai voltak Szigeti Zsófinak, azaz Solére-nek, aki igazi mérföldköveket ért el előadóként és egyaránt alkotóként. Bejárta háromszor is a Puskás Aréna színpadját a nyáron a Coldplay előtt vendégfellépőként és a világhírű zenekar személyes meghívására, valamint fellépett a legnagyobb fesztiválokon, mindeközben pedig kiadta BOLDOGOK VAGYUNK-E című, második nagylemezét. Ezt követve kicsit visszabújt csigaházába, hogy átadja magát az alkotói folyamatoknak és az elengedhetetlen introspektív munkának.

 

„Elvonultam, ahogy ígértem, ezzel szeretném megalapozni a következő lemezemet. Csenddel, magamban, magamnak, magammal. A szezon idején, természetesen imádtam minden koncertet, de a szabadidőmben inkább hasonlítottam egy idős nénire, mint egy fiatal felnőttre. Ez most jó, meg más, mint eddig.

 

2024 számomra a változások éve. Nem tudom, hogy az út melyik szakaszában vagyok pontosan, de talán abban, amikor ezt a „nemtudást” kell elfogadni és már nem próbálom kibogozni, csak hagyom, hogy teljen és keresem benne a tanításokat. Az élet néha akkora csavarokat rejt, amikre, ha akarnék sem tudnék felkészülni szerintem, de valahogy már nem visz meg úgy, mint régen. Büszke vagyok és erős, nyitott a boldogságra” – utalt vissza Solére második albumának központi témájára, mely továbbra is vezérfonala az énekesnő jelenlegi érájának.

 

Az Unom már új szerzemény ebben a látszólagos némaságban született meg a már jól ismert, kreatív produceri gárdával: DOÓR-ral (producer és zeneszerző), Kovács Miklóssal (zeneszerző, mix) és Fenyvesi Mártonnal (master).

 

„Szabad alkotónak tartom magam, ami alatt azt értem, hogy általában nem találom ki, hogy mi szerint dolgozom. Csak engedem, ami jön és érzem, hogy jön belőlem egy nagyobb anyag, ami mind az előző lemeztől mind az Unom már-tól független nagy lemez lesz” – vetítette előre egy új projekt érkezését Solére.



 

UTOLSÓ ÖNÁLLÓ, FŐVÁROSI KONCERTJÉN KÉSZ MEGREZEGTETNI A SZÍNPADOT

 

Az énekesnőt a Turbina Nagytermében hallhatjuk önálló show keretei között idén utoljára, jegyek még kaphatók itt: https://tixa.hu/solere-turbina-2024

 

„Viszem a zongimat és már nagyon várom, hogy színpadon is játszhassak rajta. Nekem a színpad mindig a megnyugvás a harmónia és a gyermetegség, ott vagyok igazán biztonságban és ott vagyok igazán boldog, kivétel nélkül mindig” – üzeni a csoda hangú előadóművész, aki ismét kész minden hangot a földrengésig megrezegtetni a színpadon.


Fotók: Solére

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i