Petruska András Adventi turné 2014

megjelenés:
2014-12-16 09:46:45

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 949


Szezonális dalok a Télapó szánjáról
Városi történetek a 4-es metróról
2015-ös, új szerzemények az időgépből

András adventi turnéja idén megfordul Szombathelyen, Győrben, Szegeden, Dunaújvárosban és Budapesten is. A fővárosban, december 20-án este 8-tól, a Kino Kávézó különleges moziterme ad otthon a koncertnek.

Adventi turné

12.05. Szombathely – Pistons Pub
12.12. Győr – Megyei Könyvtár
12.14. Dunaújváros – Adventi forgatag
12.17. Szeged – IH Rendezvényközpont
12.20. Budapest – Kino Kávézó


Ne maradj le a budapesti koncertről, vedd meg a jegyed most!

Petruska András, az indie-folk műfaj hazai képviselője, 2014-ben adta ki első, Metropolita című nagylemezét. Az album a budapesti 4-es metró állomásait követve ad egy zenei képeslapot a városról. A dalok alapvető hangulatát a magyar népzene és a különlegesen virtuóz fingerstyle gitártechnika ötvözete határozza meg, de a hagyományos kultúra mellett megjelenik a korai XX. századi mulatókat megidéző sanzon is. Az album dalaiban megjelennek a megállók környékének történetei, az arra járó jellegzetes emberek, valamint megszólalnak a múlt és jelen szereplői is. A dalokat Petruska András írta, hangszerelte és adja elő, a szövegeket Babarci Bulcsúval közösen írták. A stúdiómunkálatokban többek között olyan zenészek működtek közre, mint Szokolay Dongó Balázs és Unger Balázs.

Vadonat új karácsonyi repertoárját a magas szakmai értékek és a játékos humor mentén állította össze. Sajátos és igazán ünnepi hangulatú kompozíció ez, amelynek törzsét a saját szerzeményei alkotják, ám megjelennek az ünnepeket idéző dalok is a magyar és az angol-szász folklórból egyaránt. Sőt, a koncert közönsége ízelítőt kap András jövő évre tervezett új dalaiból is. Az adventi turnéra elkíséri őt Temesvári Bence, hegedűs is, akit már a Metropolita lemezen megismerhetett a közönség.


Andrástól megszokhattuk, hogy koncertjei az egyedi játéktechnika, a szakmai virtuozitás és a határtalan fantázia, a humor ötvözetei. Ennek az összetettségnek köszönhetően olyan, mintha egy soktagú zenekar muzsikálna, míg valójában egyedül ő áll a színpadon és amit használ az csupán a gitárja és önmaga.



Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i