Legyél te is hordozó! Viselj Te is bakelitet a Felcizájn jóvoltából!

megjelenés:
2015-04-20 14:56:16

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 960

Egy szombathelyi designer lány, aki a bakelit szeretetét már gyerekkorában magába szívta, s időközben arra is rájött, hogy a használhatatlan lemezekből hogyan lehet valami értékteremtőt alkotni 2015-ben megalkotta első ékszerkollekcióját, amely fülbevalókből, gyűrűkből és nyakláncokból áll, amely fülbevalókból, gyűrűkből és nyakláncokból áll, s immár a Zenekupon.hu-n is elérhető.

Tovább az ékszerekhez!




Most Vele beszélgetünk:

Honnan jön a zene és a bakelit szeretete? Családi hagyomány? 

A zene mindig is meghatározó szerepet játszott az életemben. A legkisebb távolságokat sem teszem meg muzsika nélkül. A csend és én nagyon nem lettünk jó barátok. Szerintem meg is bolondulnék. A bakelit sercegése, illata, hangzásvilága már kiskoromban elragadott. Ahogy cseperedtem egyre jobban érdekelt. Mindig is szerettem a kezeimmel csodát tenni, így igazán szerettem kézműveskedni. Aztán jött az egyetem és elkapott a hév. „Riszájkling” meg bakelit, tegyük össze. 

Hogyan tettél szert az első bakelit lemezekre, amelyekből ékszerek készültek? 

Őszintén? (: Először Édesapám gyűjteményét dézsmáltam meg, amit csak egy rádióinterjú után tudott meg, aminek természetesen nagyon nem örült. Aztán sorra jártam az antikváriumokat, majd egy jó ismerősöm segített, aki a könyvtárban dolgozik és a leselejtezett darabokat meg tudta szerezni nekem. Majd kaptam a zenetanszékről párat.

Milyen eljárással/technikával készíted az ékszereket? 

Mivel mindegy egyes ékszerem egyedi, így sablon nélkül dolgozom. Sajnos olyan speciális vágóberendezésem meg nincsen, hogy például egy tetoválógépet ki tudjak metszeni. Először felforrósított eszközökkel dolgoztam, majd rájöttem, hogy annyira nem jó, mivel nagyon foncsorozódik az anyag. Így mostanra már vágom őket, többszörös áthúzással és a végén pattintom. Természetesen a hajlított darabokat hő segítségével készítem el.

Mennyi időt vesz igénybe egy-egy bonyolultabb darab elkészítése? 

A hosszabb szálak vágása és összeillesztése akár egy teljes napomba is kerülhet. De nem bánom, mert igen izgalmas maga a folyamat. Főleg ha az utolsó pillanatban törik szét az ember kezében annál fenomenálisabb nincsen.

Hogyan/honnan szerzed be az "alapanyagot"? 

Most jelen pillanatban azokat a lemezeket használom, amiket jópajtásaim szervíroztak egy fotózásomra, majd közölték, hogy igen, az mind az enyém. Száz lemeznél is többről beszélek.
Mit szólnak a barátaid, a családod a tevékenységedhez, támogatnak benne? 
Kifejezetten örülnek neki. Édesanyám, mint mindig, mindenben támogat és drukkol. A barátaim is mindig érdeklődnek, hogy, hogy boldogulok, vannak –e új ékszerek vagy éppen milyen lemezt nyeszetültem szét. :D Némelyikért mondjuk, meg tudnának fojtani. :D

Melyik a kedvenc darabod? 

Ami leginkább közel áll hozzám, az az a két nyaklánc, amik hosszú szálakból állnak. Az egyik csörög-zörög, a másik meg ívesen fekszik az ember mellkasán.

Kifejezetten csak női darabjaid vannak, tervezed esetleg a közeljövőben, hogy a férfiaknak is előrukkolsz valamivel?

Nem, szerencsére gondoltam az erősebbik nem tagjaira is. (: Így most is vannak olyan darabok, amik lehetnek tipikus férfi modellek. A következő kollekcióban elárulom, hogy fültágítókkal szeretnék előrukkolni.

Mik a jövőbeli terveid, hová szeretnél eljutni? 

Nem merek nagyon előre tervezni, mivel általában akkor sosem jönnek össze a dolgaim. Szeretem kiélvezni a nap minden percét. Szívesen látnék világot, az biztos. Imádok utazni, meg fesztiválokra járni.

Hogyan látod magad 5-10 év múlva? 

Te jó ég. Remélem, jobb kilátásaim lesznek, mint most. De nem csüggedek. Mindennek eljön az ideje.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i