Zeneszöveg.hu beszélgetések - dalszerzőkkel, szövegírókkal Pély Barna (United, B The First) és Péterfi Attila (B The First),

megjelenés:
2015-07-14 20:24:39

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 1048

Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indult, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból. Ezúttal a United frontembere, Pély Barna és a B The First formációban vele együtt zenélő Péterfi Attila beszélnek dalszövegírásról, ihletről és a közös munkáról.

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg,  hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket. 

A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket. 

A folytatás jövő héten érkezik.

További Zeneszöveg beszélgetésekért: KATT IDE!

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i