Alpárfeszt: 2023. június 22-24. Lakitelek, Tőserdő Autós Kemping

megjelenés:
2023-06-13 16:35:46

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 172

Idén is jön az ország legzöldebb underground kisfesztiválja

Az elmúlt években fogalommá vált az, hogy „Alpárra menni” – a tiszavidéki kisfesztivál az anti-mainstream muzsika kedvelőinek kedvenc találkozópontja lett. A dél-alföldi zenei kikapcs, ahol se nemzetközi sztárdömping, se több színpad nincsen, sajátos, semmihez nem hasonlítható egyedi bájával hamar lenyűgözte az underground műfajok és a vidéki táj szerelmeseit. A szervezők pedig ezúttal is az eddig jól bevált menüvel készülnek, a reggae-től a funkon át egészen a fúziós- és modernmetal produkciókig, mindenféle izgalmas stílusra lazulhatsz az Alpárfeszt három napja alatt. De nézzük csak, kik azok a zenekarok, akik biztosan ott lesznek az idei buliban.

A fesztivál első napján többek között a Lazarvs, a DARKMESS és a Wishes dübörögteti meg a metálos szíveket – őket nem kell senkinek sem bemutatni, majd másnap érkezik a Mayfly funkcsaládja után a kemény vonalas csapat, a teljesség igény nélkül például a hazai stoner császár Dungaree, a Don Gatto hardcore punkja és a szintén szigorú szegedi Dystopia vezényli az aznapi hajrázást.

Szombaton pedig olyan környékbeli sztárok pörgetik fel a bulit, mint a hazai pop-punkba állandóan új színt csempésző KIES, a kecskeméti illetékességű energiabomba a Nova Prospect, de a budapesti illetőségű Komodo band, és a meteorként hasító Mudfield sem marad otthon. Idén nyáron ráadásul a koncertek előtt és után lesz esély unatkozni – ezt garantálják a szervezők, ugyanis esténként Alpárfeszt filmvetítéssel, napközben meg délutáni gitárkurzussal, tőserdei természetjáró túrával és interaktív beszélgetésekkel készülnek azoknak, akik az előző napi mulatság után már napközben is érzik a lendületet.

S ahogy megszokhattuk, az Alpárfeszt eddigi epizódjainál, a szórakozás mellett kiemelt hangsúlyt kap a bolygóvédelem is. Egyik első hazai fesztiválként az Alpárfeszt crew már a kezdetekben kitiltotta a PET palackokat a buliból, így az italokat kizárólag újrahasznosítható poharakba mérik, természetesen ezen a nyáron is, de a már hagyománnyá vált – a Rock the Planet csapatával közös zenekaros szemétszedés sem maradhat el.



Jegyvásárlás itt.


Fotók: Alpárfeszt hivatalos


Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i