Elindult a Hangfoglaló Program Backstage Kubturnéja

megjelenés:
2024-05-15 21:44:03

napi megtekintések: 7

megtekintések száma: 68

A Hangfoglaló Program Backstage Kubturnéja a hazai zenei szcéna legfrissebb tehetségeit viszi el az ország különböző pontjaira.

 

Május 17-én Debrecenben csendülnek fel a legkülönfélébb műfajú dalok. Egy szakmai program után a technót jazz-zel, a rockot jazz-zel, a funkot jazz-zel, de még a jazzt is jazz-zel keverő Gorg & Benzol nevű trió nyitja a zenei programot. 


A formációt Kovács Levente (ütőhangszer), Kocska Ádám (basszusgitár) és Nedvig Balambér (gitár, ének) alkotja. Első lemezük, a Trip to Hatland szeptemberben debütált. Majd Fehér Lili, azaz Lenkke_ következik, aki öt éve zenél aktívan, és ebből hármat a Kőbányai Zenei Stúdió falai között töltött. Repertoárja az elektronikus undergroundtól a merengős alter popig terjed, a változatos hangulatú számokat pedig még változatosabb eszközök – ének, rap, furulya, dorombolás – teszik igazán különlegessé. 


Fél kilenctől az öttagú Wires zenél; a banda sajátos metálos hangzása után éles váltással jön a 2011 óta működő Fran Palermo, amely egy kis indie rockot hoz a Nagyerdei Víztoronyba. 


Az estét a veszprémi székhelyű Tengeri Püspök zárja. Az eleinte énekes nélkül működő együttes számtalan műfajból inspirálódik, a legfeltűnőbb hatások a grunge, a stoner és a progresszív rock felől érték őket.

FB esemény:  https://www.facebook.com/events/1221654445884063 

A Backstage Klubturné következő állomása Veszprém: május 21-én este a Papírkutyába érkezőket Palágyi Ildikó éteri hangja várja, akit gitáron Gyémánt Bálint, basszusgitáron Bartók Vince, dobon pedig Mihalik Ábel kísér. A koncert különleges atmoszféráját megalapozzák Palágyi a jazz, az élő elektronika és az art-pop metszéspontjában elhelyezhető, improvizatív előadásmóddal kísért szerzeményei.

FB esemény:  https://www.facebook.com/events/790955432991293

 

A Hangfoglaló Backstage Klubturné záróállomásán, a pécsi Káptalan Kertben - kettő helyi banda mellett - a Selah Vie, Lenkke_ és a Labek & Chrobak foglalja el a színpadot. A koncertek mellett lesz lemezbörze, valamint színpad- és backstage látogatás is.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1409640156335091 

A közönség a koncertek előtt szakmai programokon is részt vehet, Debrecenben például a zenész és manager kapcsolatát boncolgatja Bëlga frontembere, alapítója, Mégötlövés, és szervezője, Szolnoki-Kovács Péter. Moderátor, Süli András, a Campus Fesztivál főszervezője. Az érdeklődők, induló előadók a koncerteket megelőzően NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program pályázati lehetőségeiről, az előadók karrierjük beindítását segítő programokról tájékozódhatnak, valamint megismerhetik a Hangfoglaló Programiroda tevékenységeit és működését.

 

Az eseményekre a belépés díjtalan.Fotók: Hangfoglaló

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i