Blues Company

stílus: blues-rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 7622

dalok száma: 4

leírás:

Kb. 10 évvel ezelőtt Szabó Blöró Pityu megalapította a zenekart.Az első felállásban tradicionális blueszenét játszottak, ezért is lett a zenekar neve Blues Company.

bio:

Blues Company: Kb. 10 évvel ezelőtt Szabó Blöró Pityu- az akkori Deák Bill Blues Band dobosa- kivált a zenekarból, és megalapította a zenekart. Az első felállásban tradicionális blueszenét játszott... bővebben
Blues Company:

Kb. 10 évvel ezelőtt Szabó Blöró Pityu- az akkori Deák Bill Blues Band dobosa- kivált a zenekarból, és megalapította a zenekart. Az első felállásban tradicionális blueszenét játszottak, ezért is lett a zenekar neve Blues Company.
A tagok eltérő elképzelései miatt gyakoriak voltak a tagcserék, ráadásul akkoriban tradicionális blueszenét rengeteg zenekar játszott.El kellet indulni egy rockosabb hangzás felé, amelyben ki lehetett bontakoztatni Blöró szövegírói képességeit is.
A nagy áttörést a zenekar a Csongrádi és a Siroki motorostalálkozóknak tudja be. Csongrádra véletlenszerűen, próbaképpen került a zenekar, és miután pénteken fergeteges bulit csinált, rábeszélték őket, hogy maradjanak szombatra is. A rábeszélés, no meg a barackpálesz hatott, és maradtak. Mivel a szombati buli is odabaszott, kezdtek érdeklődni a motorosklubok.
A siroki megmozdulás Blöró frenetikus részegsége miatt volt átütő.A buli egy részét a földön fekve énekelte le, mert átesett egy hangfalon, és nem tudott felállni. A hatás nem maradt el!
Egyre többen biztatták a bandát, hogy készítsenek cd-t. 2000- ben végre ez is megtörtént, az elkészült albumon egy nem akármilyen nótával, a Kispiriccsel! Innentől kezdve nem volt megállás, a zenekar terjedni kezdett, mint egy bacilus. És jöttek a lemezek sorban: 2002: Magyarország- Motorország, 2003: 2003, 2005: Barmok bolgólya,2007: Hajrá Magyarok!. A jelenlegi tagok közül Szabó Edit ( ő alapítótag!) és Odor Gábor már a Kispirics című lemezen is szerepelt Blöró mellett, Mészáros Gergely a Magyarország lemez kapcsán kezdte erősíteni a bandát, míg Szilágyi Dénes a Barmok bolygója készítésekor kapcsolódott be.
Ma már az ország legnépszerűbb motoroszenekarának számítanak, és még nincs vége!!!

2008-ban változás következett be a zenekarban, Dínó helyét Halász Tibi foglalta el, mint basszeros. vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i