Funktasztikus

stílus: Hip-Hop, Rap

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 56783

dalok száma: 62

leírás:

Funktasztikus egyéni stílusa, különleges flow-ja, és szinte utánozhatatlanul gyors beszéde miatt, a magyar hip-hop egyik legmeghatározóbb MC-je, mindemellett pedig szövegei is egyedivé teszik őt. ... bővebben
Funktasztikus egyéni stílusa, különleges flow-ja, és szinte utánozhatatlanul gyors beszéde miatt, a magyar hip-hop egyik legmeghatározóbb MC-je, mindemellett pedig szövegei is egyedivé teszik őt. vissza

bio:

Csató Adorján, avagy Funktasztikus (korrábi nevein Funk N' Stein illetve Interfunk) magyar MC, rapper, a magyar hip-hop egyik legmeghatározóbb alakja. A 90-es évek elején kezdte, a magyar rap egyik ... bővebben
Csató Adorján, avagy Funktasztikus (korrábi nevein Funk N' Stein illetve Interfunk) magyar MC, rapper, a magyar hip-hop egyik legmeghatározóbb alakja. A 90-es évek elején kezdte, a magyar rap egyik úttörőjeként: 2001-ben megnyerte az első pénzdíjas freestyle-versenyt, majd a Kamikaze formációval a megjelent két album mellett, (olyan számokkal, mint az Isten hozott a pokolban, a Ha majd ott tartotok, a Rekviem, vagy a Héé Te!) több betétdalt is készítettek a Nyócker c. animációs filmhez.

2008-ban megalapította a Funkton-FSZ/2 kiadót és hangstúdiót. A közel húsz év alatt félszáz közreműködés (köztük a brooklyni Afu-rával) fűződik a nevéhez.

Dalaiban olyan hátrányos helyzetben élő borsodi fiatalokat is bemutat, akik tiszta szívvel művelik a műfajt és máshogy nem kapnának megjelenési lehetőséget. Legfrissebb projektje egy Alagútrendszer mixtape, amelyen magyar MC-k mellett franciák is helyet kaptak.

A szólóban elkészített albumai az underground rap mérföldkőivé váltak: a sikert meghozó és az év rap lemezének megválasztott 2009-es Jelentések Fanyarorszáról (hatodik) albumát 2011 decemberében követte a Táncdalok, sanzonok, melodrámák c. lemez. Legfrissebb albuma Tartsd lenn címmel látott napvilágot 2014 decemberében.

Dalai komoly témákat, társadalmi problémákat dolgoznak fel, azonban gyakran él az irónia eszközével.
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i